Lihakaupoilla


Katajiston liha- ja leikkelemyymälän valikoimaa Porin kauppahallissa. Mitä sinä olet käynyt ostamassa kauppahallista?

10 kommenttia:

 1. Hallis käytii joka päivä: Mäkiselt kalat, Holmlundilt kakko ja Porin Poika, Iivariselt juustot ja piimät. Iivarist vastapäät oli Aino Alaputto ja yks Jarmo nauro sitä nimmee toist viikkoo

  Kalevi AT Kero

  VastaaPoista
 2. Tuore Holmlundin Porin Poika oli mielettömän hyvää!!!! Saakohan vastaavaa enää mistään?

  VastaaPoista
 3. Sarpin marenkikakku, nam!

  Anne 1962

  VastaaPoista
 4. Hallista perheemme osti Holmlundin Isoa Ohraa ja Pikkukakkoa, Porin Leivän reikäleipää ja kauraleipää, Iivarisen juustoista erityisesti kutujuustoa. Nykyisen Bingohallin tiloissa sijaitsi kangas- ja vaatetavaraosastot.

  VastaaPoista
 5. Nakkilan "kopin" krettaa ja voita piti hakea. Iivariselta haettiin tahkojuustoa, Impi Helmiseltä, Sarpilta, Holmlundilta pullaa, kakkoa, sammakoita, omenaleivoksia, perunaleivoksia ym. Tuorilta ja Tuulokselta kaffeeta. Ahteen lihakopilta ostettiin parhaat lihat.
  Vaatepuolella oli Lavikko ja se setä, jolla oli aina musta baskeri päässään. Yhdessä vaatepuolen kopissa setä otti vastaan kahvipannuja tinattavaksi.

  VastaaPoista
 6. Mutsi kävi Iivarisella juusto-ostoksilla. Itse muistan nykyisen Raxin paikalla olleen myymälätilan. Ruutulaattalattiat ja hallin hajun voi vieläkin aistia, ilman hallikäyntiä. Kalakierros on edelleen tehtävä!

  VastaaPoista
 7. Maitopuolelta haettiin pari kertaa viikossa "viilinsiementä".Kermaista ja hyvää.

  VastaaPoista
 8. Tosta Ahteen lihakopista tuli mieleen pari hokemaa: Äiti, äiti älä hakkaa lasta vaan haukkaa Ahteeen makkarasta ja katsos poikaa pontevaa hän syö Reinin makkaraa sekä Reinin pyymakkara jossa lihsuhde 1:1 siis yksi pyy ja yksi hevonen.
  Porin kauppahalli oli vertaansa vailla, siellä oli sitä tunnelmaa, jota aistin heti kun näin kuvan hallista, täydellinen kauppapaikka!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja siihen Reiniin vielä slogani jonka kertoi myyntiedustaja:"Paras p---a, Reinin makkarasta. Samainen edustaja maakuntareissuillaan lahjoi virkavallankin tuotteillaan. Tv. Kari J.

   Poista
 9. Hi There! 1960' luvulla Aitini vei siskoni ja minut Kauppahalliin. Oli Pitka matka kavella Itapaan Kuukkarista. ei ollu rahaa linja-auto kyytiin. Muistan Lavikko lanka kauppa oli myos siella. Olivat meidan naapureita Paarnaitenkatu 3. Me asuttiin Vilho Siren Talossa. Paarnaistenkatu 4. Joo siita mita Aiti halus ostaa oli hyvaa ja tuoretta kalaa. Voi ku ne meri-ahvenet oli hyvia, se oli taito mitenka sina syot ettei tuu piikkia suuhun. Aiti paistoi ahvenet uunissa Foil paperissa. Vau, oi niita kivoja muistoja. Kiitos Porin Museolle, etta voin teille taalta kaukaa Canadasta jakaa muistoni. Lammolla. Arto Termonen. Canada. ( PS. Minun tioto-kone nappaimisto on USA systeemilla, siksi ei ole pilkkuja paalla )

  VastaaPoista