Kirjuriin ja takaisin
Kirjurinluotoon kuljettiin lossilla ja veneillä vuoteen 1970 asti. Silloin saatiin käyttöön ensimmäinen ponttoonisilta kaupungista luodolle.

3 kommenttia:

 1. Taavi Koskisen lautalla mm. eri puolilta kaupunkia tulleet "mukikomppanialaiset" ohjaajineen matkasivat kesäpäiväksi Kirjurinluotoon. Lautalla oli penkit reunoilla ja keskellä. Taavilla oli valkoinen laivurin lakki päässään. Hän kilisti kelloa, kun lautta oli lähdössä. Sitten hän sanoi, että "lautta lähte". Kun lautta lähti rannasta, kiersi rahastajatäti mustan ison laukkunsa kanssa keräämässä maksut. Meiltä "mukilalaisilta" ei muistaakseni kerätty, kun olimme kaupungin järjestämässä kesätoiminnassa. Nämä muistot ovat 50-luvun alkupuolelta.

  VastaaPoista
 2. Kari, sukunimi,souti venettä.Iso tukeva vene,molemmin puolin pitkät rimapenkit.Joutui aina soutamaan ylävirtaan päin,koska virta vei.Maksu muistaakseni 20 entistä mk./suunta.Itse korjattu linja-auton sisärengas mukana kävin kirvatsin uimalaitoksella,siellä toisessa päässä.Peppu renkaaseen ja käsillä melottiin.Siellä oli myös tanssilava,vanhan kesäteatterin kohdalla,ehkä noin metrin korkea.

  VastaaPoista
 3. Taavin lautalla mentiin yli uimakouluun josta muistan vielä ne puurakenteet ja jollain tavalla "synkän" olemuksen uimalasta.
  Kahvilan tunnelma oli mukava ja limsa oli hyvää.
  Taavin vaimo ei ottanut maksua,kun taisi olla sukulainen??

  VastaaPoista