LiikekulmaLiikekulman sisäpihalta Antinkadun ja Gallen-Kallelan kadun kulmasta löytyi 60-luvun lopulla mm. kutomo, kirjakauppa, baari, kodinkoneliike sekä kemikalio. Millaisia muistoja sinulla on Liikekulmasta?

9 kommenttia:

 1. Liikebaarissa lintsattiin monia jumppatunteja. Piti kävellä Tipulasta asti kysymään Porin karhupatsaalta onko sillä kylmä. Ope yritti edes jollakin tavoin meitä "liikuttaa", mutta jaksettiin vain Liikikseen. Opettelin siellä polttamaan tupakkaakin, hyi!

  VastaaPoista
 2. Liikebaarin yläkerrassa kävimme me,normaalit jätkät ja kiltsit.Alakerrassa taas, vähän "paremmat", opiskelijat.Niinpä kerran pistin hajupommin alakerran tuolinjalan alle.Ylhäältäkin joutui lähtemään karkuun.

  VastaaPoista
 3. Joo liikebaarin alakerta oli ns."kultturipierujen" paikkka, joihin törmäsi käydessään alakerran WC:ssä.
  Ei silti tuli siellä käytyä ja viihtyisä paikkahan Helmisen baari oli ja jollakin tavalla edellä aikaansa.
  Hyviä muistoja sieltä on tyttö kainalossa ja sillee...

  VastaaPoista
 4. Minun pitäisi ensin tietää rakensiko Helmisen rakennusliike sen? Jos rakensi minulla olisi paljon muistoja jo Liikekulman rakentamisesta.

  VastaaPoista
 5. Ensimmäiset baarioluet juotiin Liikiksessä. Papereita kyseltiin summittain ja joskus onnisti. Savu oli melkoinen ja iso-olut oli ehkä 4 markkaa. Samassa pihassa oli Satakunnan soitinliike josta ostin ensimmäisen sähkökitaran 1976. Morris Telecaster 400 mk

  VastaaPoista
 6. Helmisen Uuno sitä rakensi ja ekat asukkaat muutti taloon kai jouluksi 1959 !!! Hieno talo ja ihana piha suihkulähteineen ja palmuineen. Talossa roskakuilut, jotka tosi kätevät !! Talossa toimi halli, jossa monipuolinen tarjonta elintarvikkeita ja hyvä tunnelma. Satakunnan Käsityöliike Fanni Jaakkolan johdolla toimi myös talossa ja miehensä Mikko Jaakkolan Porin Pyörä talon Antinkadun puolella. Kirjokankaalla suuri liikehuoneisto kahdessa tasossa ja pari kertaa vuodessa upea iso muotinäytös, jossa malleina aikansa kotimaiset huippumallit.

  VastaaPoista
 7. Liikekulman välikössä vietettiin kaikki perjantai- ja lauantai-illat, joskus muulloinkin ainakin kesällä. Välikkö oli täynnä nuoria. Suurin osa alaikäisiä, joilla ei ollut asiaa iltaisin Liikebaariin. Joskus tosin sinne joku alaikäinen onnistui pääsemään ja sitäkös ihmeteltiin, varsinkin kun joku toinen ei päässytkään.

  Kesällä istuskeltiin liikkeiden rapuilla, talvella etupäässä seistiin ja paleltiin. Pipoa ei päähän laitettu edes paukkupakkasilla. Jos taskussa oli rahaa, niin juostiin kadun yli torikioskiin ostamaan ranskanperunat. Jos ei hiukopala lämmittänyt, kierrettiin kortteli ympäri ja taas seisoskeltiin. Jossain vaiheessa välikkö suljettiin rautaporteilla ja seisoskelu kuitenkin jatkui niiden ulkopuolella kapeaksi jääneellä katukäytävällä. Katseltiin poikia, jotka ajoivat ohi autoillaan ja niitä, jotka muodostivat omia ryhmiään kadun reunalla. Joskus joukossa levisi tieto kotihipoista ja eikun sinne! Kesällä kuplahallin aikaan Kirvatsi veti ehkä enemmän kuin kartsa ja Liikis. Nämä nuoruusmuistot ovat vuosilta 1970-73.

  VastaaPoista